ΑΘΗΝΑ
Άλλα τμήματα της πόλης...

Το ΤΕΑΠΗ είναι ένα από τα πανεπιστημιακά τμήματα με προνόμιο να προσφέρει πτυχίο με συγκεκριμένη επαγγελματική προοπτική που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Δεν πρόκειται ωστόσο για “επαγγελματική” σχολή, αλλά για πανεπιστημιακό ίδρυμα που καλλιεργεί την επιστημονική παιδεία και διασφαλίζει τη σχετική με το επάγγελμα του/της νηπιαγωγού κατάρτιση. Η σύνθεση επιστημονικής γνώσης και επαγγελματικής κατάρτισης ή, με άλλους όρους, η σύνθεση θεωρίας και πράξης, είναι βασική αρχή του Τμήματος.

Στόχος του ΤΕΑΠΗ είναι να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία που θα επιτρέψουν την κατανόηση της πολυπλοκότητας των εκπαιδευτικών φαινομένων, την ανάλυση των πολλαπλών παραγόντων (ψυχολογικών, κοινωνικών, παιδαγωγικών) που διαμορφώνουν τη σχολική πραγματικότητα και τέλος την οργάνωση της παιδαγωγικής πρακτικής, Τόσο Τα λεγόμενα “πρακτικά μαθήματα” όσο και τα μαθήματα τα σχετικά με τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, θέατρο) όχι μόνο έχουν επιστημονικό και θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά απαιτούν τη γνώση άλλων επιστημών για να εφαρμοστούν στην πράξη με θετικά αποτελέσματα.

minoxidil 5 cena blog.dotnetnerd.dk minoxidil 5 pena
bonviva gold legacyinmate.com bonviva prime
avelox 400 site avelox spray
ventolin aerosol ventolin ventolin jarabe
spontaneous abortion click day after pill
cialis trial coupon cialis prescription coupon coupon for cialis
how much is it to get an abortion site missed abortion
nitrofurantoin agepha nitrofurantoin doziranje nitrofurantoin agepha
voltaren voltaren gel voltaren nedir
late term abortion clinics abortion laws by state national abortion federation
dilation and curettage definition angkortaxidriver.com how many weeks pregnant to have an abortion
after abortion pill abortion pill debate having an abortion
types of abortion pill abortion pill stories pro abortion
cymbalta 30 mg para que sirve cymbalta duloxetina cymbalta precio
duphaston cijena bez recepta truonggiang.net duphaston forum
early abortion pill options how much is an abortion pill abortion procedure
coupons for cialis printable cialis savings and coupons free cialis coupon
partial birth abortion daallo.com abortion pill cost
trialect fellowship floridafriendlyplants.com trialect opinion
amoxicillin 1000 mg yunaweddings.com amoxicillin 500 mg
potenzmittel online kaufen viagra ohne rezepte apotheke rezeptfreie potenzmittel aus der apotheke
cialis discount coupons online artsricksha.com free coupon for cialis
buy abortion pill history of abortion pill abortion pill complications
abortion pill prices abortion pill information aspiration abortion
feldene flash feldene precio feldene capsulas
pro abortion non surgical abortion pill abortion pills cost
vermox bez recepta vermox tablete nuspojave vermox sirup cijena
cialis wiki cialis 20 mg cialis 20 mg
cialis coupons online destinations.com.pg coupons prescriptions
neurontin eblogin.com neurontin 100 mg
lilly coupons for cialis coupon cialis prescription coupon card
abortion pill video abortion pills cost how does abortion pill work
prescription coupons supermaxsat.com free cialis coupon 2016
addyi wikipedia addyi addyi review
clomid proviron clomid clomid tapasztalatok
lamisil para que sirve tracyawheeler.com lamisil pastillas
flagyl 125 flagyl 500 mg flagyl jarabe
vermox tablete doziranje vermox 100mg vermox cijena
lilly cialis coupons accuton.com coupon for cialis
feldene flas feldene gel feldene precio
neurontin diskuze neurontin neurontin cena
how to get an abortion pill teenage abortion pill first trimester abortion pill
price of abortion pill daallo.com partial birth abortion
free printable cialis coupons lilly cialis coupons coupon for prescriptions
2nd trimester abortion pill continentalnord.com methods of abortion pill
abortion pills britmilk.co.uk abortion pill laws
neurontin 100 mg f6finserve.com neurontin 100 mg
home abortion pill methods achrom.be should abortion pill be legal
viagra helyett viagra wiki viagra helyett
abortion pill services abloomaccessories.com how much do abortion pill cost

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:

8 ΕΞΑΜΗΝΑ

 

ΤΟΜΕΙΣ:

Το ΠΣ περιλαμβάνει δέκα υποχρεωτικές ενότητες μαθημάτων και τρεις προαιρετικές. Οι υποχρεωτικές ενότητες είναι οι εξής:

  • Παιδαγωγική
  • Ψυχολογία
  • Κοινωνιολογία
  • Μεθοδολογία
  • Εκπαίδευση στις Θετικές Επιστήμες
  • Αγωγή στις Τέχνες
  • Γλώσσα, Λογοτεχνία, Ιστορία
  • Πρακτικές Ασκήσεις στην Εκπαίδευση και την Έρευνα
  • Ξένη Γλώσσα
  • Θεματικές Εβδομάδες

Οι τρεις προαιρετικές ενότητες αφορούν τη δυνατότητα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, παρακολούθησης ενός μαθήματος σε άλλα Τμήματα του ΕΚΠΑ και αναγνώρισης άλλης ξένης γλώσσας.

Οι παραπάνω ενότητες αντανακλούν την πολύμορφη και διεπιστημονική κατάρτιση, η οποία κρίνεται αναγκαία σήμερα για τους/τις παιδαγωγούς με ειδίκευση στην πρώιμη παιδική ηλικία. Για κάθε ενότητα οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να ολοκληρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων (και αντίστοιχων διδακτικών μονάδων).

Για καθεμιά από τις υποχρεωτικές ενότητες υπάρχει ορισμένος αριθμός διδακτικών μονάδων, ο οποίος αντιστοιχεί συνήθως σε συγκεκριμένα υποχρεωτικά μαθήματα. Το πρόγραμμα επιδιώκει μια ισορροπία μεταξύ υποχρεωτικών και μαθημάτων επιλογής, έτσι ώστε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να παίρνουν οπωσδήποτε τις γνώσεις που θεωρούνται απαραίτητες, αλλά να έχουν και αρκετά περιθώρια ελευθερίας για να συνθέσουν το δικό τους ‘ατομικό πρόγραμμα’.


1. Ενότητα Παιδαγωγικής


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Παιδαγωγικής: 15 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από 4 Υποχρεωτικά Μαθήματα (ΥΜ) και ένα μάθημα υποχρεωτικώς επιλεγόμενο. Οι φοιτητές/ τριες με έτος εισαγωγής 2010-11 και παλαιότερα υποχρεούνται να συγκεντρώσουν αντίστοιχα: 15 ΔΜ από 3 ΥΜ και δύο μαθήματα υποχρεωτικώς επιλεγόμενα.

1012 . Εισαγωγή στις επιστήμες της αγωγής Ι (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) (προηγούμενος τίτλος: Εισαγωγή στις επιστήμες της αγωγής) α΄εξάμηνο


127. Εισαγωγή στις επιστήμες της αγωγής ΙΙ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) α΄εξάμηνο


 ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα παραπάνω μαθήματα (101 και 127) διδάσκονται παράλληλα και οι φοιτητές/ριες πρέπει να τα δηλώσουν και να τα παρακολουθούν και τα δύο.


107. Γραμματισμός και παιδαγωγικές πρακτικές στην πρώιμη παιδική ηλικία Ι (προηγούμενος τίτλος: Εγγραμματισμός και παιδαγωγικές πρακτικές στην πρώιμη παιδική ηλικία). Σεμινάριο με κλειστό αριθμό 40 φοιτητών/ριών. Προτεραιότητα έχουν οι φοιτήτριες/ές 4 ου έτους) ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


1 Η δομή του προγράμματος, όπως ακριβώς αναφέρεται εδώ, ισχύει για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έχουν εισαχθεί στο ΤΕΑΠΗ τα ακαδημαϊκά έτη 2011-2012 και μετά. Κάποιες διαφοροποιήσεις που αφορούν φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν εισαχθεί στο ΤΕΑΠΗ τα ακαδημαϊκά έτη 2010-2011 και παλαιότερα αναγράφονται για κάθε περίπτωση μαθήματος χωριστά.

2 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: επειδή κάποιοι τίτλοι μαθημάτων έχουν τροποποιηθεί ενώ το περιεχόμενό τους έχει παραμείνει το ίδιο ή κάποιοι τίτλοι παλιών μαθημάτων μοιάζουν με τίτλους καινούργιων η σημασία των κωδικών είναι αποφασιστική. Αν δυο μαθήματα είναι ίδια το λέει ουσιαστικά ο κωδικός τους!

3 Π.Μ.: Πιστωτικές Μονάδες 



109. Εισαγωγή στην ειδική αγωγή (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


112. Εισαγωγή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση/ Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


113. Εναλλακτικές διδακτικές τεχνικές στην εκπαίδευση (Προηγούμενη ονομασία: Διδακτικές προσεγγίσεις και στρατηγικές στην περιβαλλοντική εκπαίδευση/ Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη) (σεμιναριακό, προαπαιτούμενο: 112. Εισαγωγή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση/ Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη) ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


117. Αγωγή Υγείας β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)



118. Παραγωγή και αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού (σεμινάριο με κλειστό αριθμό 30 φοιτητών/ριών) η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


119. O προφορικός και ο γραπτός λόγος στην αναπηρία Ι (προηγούμενη ονομασία: O προφορικός και ο γραπτός λόγος στην αναπηρία) (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) και


130. O προφορικός και ο γραπτός λόγος στην αναπηρία ΙΙ (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) ε΄εξαμηνο

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα παραπάνω μαθήματα (119 και 130) διδάσκονται παράλληλα και οι φοιτητές/ριες πρέπει να τα δηλώσουν και να τα παρακολουθούν και τα δύο.Δεν θα διδαχτούν


121. Το παιδαγωγικό πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, Σεμινάριο. Προαπαιτούμενο: 112. Εισαγωγή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση/ Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη) στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί 



123. Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις Ι: αξιοποίηση βασικών θεωρητικών εννοιών στην εκπαιδευτική πράξη (προηγούμενος τίτλος: Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις: βασικές θεωρητικές έννοιες και προτάσεις εφαρμογής Ι) ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


124. Ζητήματα περιβάλλοντος και αειφορίας γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


128. Παιδαγωγικές πρακτικές γραμματισμού στην πρώιμη παιδική ηλικία (Προηγούμενος τίτλος: Γραμματισμός και παιδαγωγικές πρακτικές στην πρώιμη παιδική ηλικία ΙΙ) Σεμινάριο, μέγιστος αριθμός 40 φοιτητές/ριες η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


131. Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις ΙΙ: από τη διερεύνηση της σκέψης των παιδιών στην εκπαιδευτική πράξη (Προηγούμενος τίτλος: Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις: βασικές θεωρητικές έννοιες και προτάσεις εφαρμογής ΙΙ) Προαπαιτούμενο: 123. Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις Ι: αξιοποίηση βασικών θεωρητικών εννοιών στην εκπαιδευτική πράξη. η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


133. Κριτική παιδαγωγική και εκπαιδευτική πράξη γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


135. Το Αναλυτικό Πρόγραμμα και η αναμόρφωσή του από τον εκπαιδευτικό στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


136. Παιδαγωγικές παρεμβάσεις σε ανοιχτά πλαίσια: ανάλυση δράσεων για παιδιά προσφύγων και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Το μάθημα δεν προσφέρεται σε φοιτητές/ριες μικρότερων εξαμήνων Συστήνεται οι φοιτητές/τριες να έχουν περάσει ή να παρακολουθούν το μάθημα 906. Παρατήρηση στο νηπιαγωγείο –Ανάλυση και κατανόηση του πλαισίου της τάξης. Μέγιστος αριθμός 60 φοιτητές/τριες.Δεν θα διδαχτεί


138. Κριτική Παιδαγωγική ΙΙ δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Εργαστήριο. Μέγιστος αριθμός 40 φοιτητές/τριες. Προαπαιτούμενο:133 Κριτική Παιδαγωγική και εκπαιδευτική πράξη Π. Χαραβιτσίδης (Διδάσκων στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ)



2. Ενότητα Ψυχολογίας


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Ψυχολογίας: 12 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από 3 Υποχρεωτικά Μαθήματα (ΥΜ)4 και ένα μάθημα υποχρεωτικώς επιλεγόμενο.


202. Ανάπτυξη του παιδιού Ι (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, προηγούμενος τίτλος: Ανάπτυξη του παιδιού) α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


222. Ανάπτυξη του παιδιού ΙΙ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Το μάθημα υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Ανάπτυξη ΙΙ: Θέματα γνωστικής και κοινωνικής ανάπτυξης 


204. Ανάπτυξη του λόγου (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


207. Ρεύματα Κοινωνικής Ψυχολογίας (προηγούμενος τίτλος: Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία) στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


208. Κοινωνιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες για την οικογένεια, σεμινάριο (40 φοιτητές/ριες) ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


210. Μέσα Επικοινωνίας και παιδική ηλικία (προηγούμενος τίτλος: Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και παιδί) γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


213. Συμβουλευτική Ψυχολογία στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


Οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί πριν το έτος 2011-12 και έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το μάθημα 201 Εισαγωγή στην ψυχολογία, το οποίο δεν διδάσκεται πλέον, θα πιστωθούν τις 3 δ.μ. (5 π.μ.) ως μονάδες υποχρεωτικού μαθήματος.


214. Συμβουλευτικές δεξιότητες στην εκπαίδευση (σεμινάριο) Προτείνεται οι φοιτητές να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το μάθημα: 213 Συμβουλευτική Ψυχολογία ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


215. Ψυχολογία της εκπαίδευσης δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


216. Θεωρίες γνωστικής ανάπτυξης δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


220 Αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία και πρώιμες σχέσεις (προηγούμενος τίτλος: Αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία και διαπροσωπική επικοινωνία) η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Μέγιστος αριθμός 30 φοιτητές/τριες.


221. Επικοινωνία στις ομάδες ζ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


223. Διαταραχές των παιδιών της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (Προαπαιτούμενο: απαιτείται οι φοιτητές/τριες να έχουν εξεταστεί επιτυχώς στην πρακτική άσκηση «906 Παρατήρηση στο νηπιαγωγείο –Ανάλυση και κατανόηση του πλαισίου της τάξης») ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


224. Ψυχολογία της τάξης: αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση Προτείνεται οι φοιτητές/ τριες να έχουν παρακολουθήσει το μάθημα «215 Ψυχολογία της εκπαίδευσης» β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


225. Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη στην πρώτη παιδική ηλικία Προαπαιτούμενα: 202. Ανάπτυξη του παιδιού Ικαι


222. Ανάπτυξη του παιδιού ΙΙ. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Μέγιστος αριθμός 50 φοιτητές/τριες ζ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


226. Μάθηση και Γνωστική Ανάπτυξη υπό το πρίσμα της Εννοιολογικής Αλλαγής ζ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)



3. Ενότητα Κοινωνιολογίας


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Κοινωνιολογίας: 9 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από 2 Υποχρεωτικά Μαθήματα (ΥΜ) και ένα μάθημα υποχρεωτικώς επιλεγόμενο.


301. Εισαγωγή στην κοινωνιολογία (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Α–Λ β΄ εξάμηνο Μ. Λεοντσίνη Μ–Ω: α΄ εξάμηνο


303. Οι κοινωνικές παράμετροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας (Σεμινάριο. Μέγιστος αριθμός: 25 φοιτητές/ριες) ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


304. Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας Ι (προηγούμενος τίτλος: Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας)στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


306. Εισαγωγή στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)  Το μάθημα υποστηρίζεται από το Εργαστήριο «Κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση: κείμενα»


308. Ζητήματα κοινωνιολογίας του σώματος (Αντίστοιχο του μαθήματος προηγουμένων ετών: Ζητήματα Κοινωνικής θεωρίας ) δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


309. Παγκοσμιοποίηση και εκπαίδευση (προηγούμενος τίτλος: Εκπαίδευση και κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη) η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


310. Εκπαιδευτική πολιτική ΙΙ (προηγούμενος τίτλος: Κράτος και εκπαίδευση) στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


311. Εκπαιδευτική πολιτική Ι: οι εκπαιδευτικοί θεσμοί στην πρώιμη παιδική ηλικία (προηγούμενος τίτλος: Εκπαιδευτική πολιτική με έμφαση στην πολιτική για την εκπαίδευση της πρώιμης παιδικής ηλικίας στην Ευρώπη) γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


313. Θεωρίες φύλων (προαπαιτούμενο: «301. Εισαγωγή στην κοινωνιολογία») η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


314. Φύλα και πολιτιστικές πρακτικές (προηγούμενη ονομασία: Φύλα, πολιτιστικές πρακτικές και εκπαίδευση, προαπαιτούμενο: «301. Εισαγωγή στην κοινωνιολογία») γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


317. Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας ΙΙ (Προαπαιτούμενο: το 304. «Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας Ι») η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


318. Πολιτικές ζωής και θανάτου (προαπαιτούμενο: 308 Ζητήματα κοινωνιολογίας του σώματος) ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)  (Μέγιστος αριθμός 60 φοιτητές/τριες)


319. Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Παιδί και χώρος: παιδαγωγικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις (σεμινάριο, μέχρι 30 φοιτητές /ριες) στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)  



4. Ενότητα Μεθοδολογίας


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Μεθοδολογίας: 9 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από 3 Υποχρεωτικά Μαθήματα (ΥΜ). Οι φοιτητές/ τριες με έτος εισαγωγής 2010-11 και παλαιότερα υποχρεούνται να συγκεντρώσουν: 6 ΔΜ από 2 ΥΜ.


401. Μεθοδολογία της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες Ι (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, προηγούμενος τίτλος: Μεθοδολογία της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες, με έμφαση στην εκπαίδευση) (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) και


407. Μεθοδολογία της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες ΙΙ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Α-ΚΑ: β΄ εξάμηνο  ΚΕ-Ο: β΄ εξάμηνο  Π-Ω: β΄ εξάμηνο .


ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα παραπάνω μαθήματα διδάσκονται παράλληλα και πρέπει να δηλωθούν και τα δύο. Δίνουν συνολικά 6 δ.μ. Οι φοιτητές οι εισαχθέντες το 2010-11 και παλαιότερα, έχουν ως υποχρεωτικό μόνο το «401. Μεθοδολογία της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες Ι» (προηγούμενος τίτλος: Μεθοδολογία της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες, με έμφαση στην εκπαίδευση). Έτσι, όσοι απ’ αυτούς το έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς μπορούν να συμπληρώσουν τα δύο υποχρεωτικά μαθήματα με το μάθημα 403. Μεθοδολογία των επιστημών του ανθρώπου: Στατιστική. Όσοι δεν το έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς θα υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν (και να δηλώσουν) και τα δύο συνδεδεμένα μαθήματα 401 και 407.


403. Μεθοδολογία των επιστημών του ανθρώπου: Στατιστική (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) Α-Λ γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Μ-Ω δ’ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)

 

5. Ενότητα Εκπαίδευσης στις Θετικές Επιστήμες


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Εκπαίδευσης στις Θετικές Επιστήμες: 6 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από 2 Υποχρεωτικά Μαθήματα (ΥΜ). Οι φοιτητές/ριες που έχουν εισαχθεί πριν από το 2014-15 χρειάζεται να συγκεντρώσουν τις 6 ΔΜ από ένα υποχρεωτικό μάθημα και ένα μάθημα επιλογής.


502. Οι Φυσικές Επιστήμες στην εκπαίδευση (Προηγούμενος τίτλος: Έννοιες φυσικών επιστημών Ι) (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) Το μάθημα είναι υποχρεωτικό για τους/ις φοιτητές/ριες που έχουν εισαχθεί από το 2014-15 και μετά. Α-Λ α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Μ-Ω β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


5Κ1. Θεατρικές εφαρμογές και διδακτική της φυσικής Ι, εργαστήριο (προηγούμενος τίτλος: Θεατρικές εφαρμογές και διδακτική της φυσικής. Προτείνεται οι φοιτητές/τριες να έχουν παρακολουθήσει το μάθημα «502 Οι Φυσικές Επιστήμες στην εκπαίδευση» και ένα μάθημα από την ενότητα της Θεατρικής Έκφρασης) ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.:

5) ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μάθημα προσφέρεται μαζί με το 6Κ1, δίνοντας συνολικά 6 δ.μ. (10 π.μ.). Προσφέρει δηλαδή, 3 δ.μ. στην ενότητα 5 και 3 δ.μ. στην ενότητα 6. Η δήλωση πρέπει να γίνει και στις δύο ενότητες. 


504. Λογικο-μαθηματικές σχέσεις και αριθμητικές έννοιες στην προσχολική εκπαίδευση (Προαπαιτούμενο: 514 «Βασικές έννοιες μαθηματικών») γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


505. Εισαγωγή στην πληροφορική α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Μ-Ω: β΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


506. Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση (Μετονομασία του: Εισαγωγή στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση) γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


508. Εισαγωγή στις Βιολογικές Επιστήμες (Το μάθημα ήταν υποχρεωτικό για τους φοιτητές/ριες που είχαν εισαχθεί πριν από το 2014-15) α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)  


509. Θέματα ιστορίας και φιλοσοφίας των μαθηματικών β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


510. Χωρικές σχέσεις και γεωμετρικές έννοιες στην προσχολική εκπαίδευση (Προαπαιτούμενο: 514 «Βασικές έννοιες μαθηματικών») δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


511. Υλικά και δραστηριότητες διδασκαλίας μαθηματικών Ι (προηγούμενος τίτλος: Υλικά και δραστηριότητες διδασκαλίας μαθηματικών) Συνιστάται η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος 504 Λογικο-μαθηματικές σχέσεις και αριθμητικές έννοιες στην προσχολική εκπαίδευση. στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


512. Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Προσχολική Εκπαίδευση (Εργαστηριακό. Μέγιστος αριθμός ανά ομάδα: 25 φοιτητές/ριες) δ΄ εξάμηνο 2 ομάδες (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) ε΄ εξάμηνο 2 ομάδες (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


514. Βασικές έννοιες μαθηματικών (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

Το μάθημα είναι υποχρεωτικό για τους/ις φοιτητές/ριες που έχουν εισαχθεί από το 2014-15 και μετά. α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) (ανάθεση διδασκαλίας)


516. Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ψηφιακός Κόσμος: Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


517. Ψηφιακά Παιχνίδια, Εικονικοί Κόσμοι, και Μάθηση: Έρευνα και Εφαρμογές (Εργαστηριακό, μέχρι 30 φοιτητές/ριες.)



519. Ψηφιακά Μαθησιακά Αντικείμενα για την Προσχολική Εκπαίδευση: σχεδιασμός, ανάπτυξη, και αξιολόγηση) στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


518. Διδασκαλία και μάθηση με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) (2 ομάδες μέχρι 25 άτομα) η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


519. Ψηφιακά Μαθησιακά Αντικείμενα για την Προσχολική Εκπαίδευση: σχεδιασμός, ανάπτυξη, και αξιολόγηση (Εργαστήριο. Μέγιστος αριθμός 50 φοιτητές/ριες. Κατανομή σε δύο τμήματα στο εργαστήριο Η/Υ) γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


520. Σχεδιασμός εκπαιδευτικών σεναρίων & δραστηριοτήτων με ΤΠΕ (σεμινάριο, 2 ομάδες μέχρι 25 άτομα) Συστήνεται οι φοιτητές/ριες να έχουν παρακολουθήσει το μάθημα


512. Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Προσχολική Εκπαίδευση) ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


521. Ο Ρόλος του πειράματος στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών (εργαστηριακό μέγιστος αριθμός 20 φοιτητές/ριες) ε΄ εξάμηνο 1 ομάδα (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) στ΄ εξάμηνο 1 ομάδα (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 



6. Ενότητα Αγωγής στις Τέχνες


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Αγωγής στις Τέχνες: 9 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από τρία μαθήματα. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να επιλέξουν ένα μάθημα από τα σχετικά με τη μουσική, ένα από τα σχετικά με τις εικαστικές τέχνες και ένα από τα σχετικά με το θέατρο-κουκλοθέατρο. Μαθήματα Μουσικής-Κίνησης


601. Θεωρίες μουσικής και κινητικής αγωγής (προηγούμενος τίτλος: Θεωρίες μουσικής και κινητικής αγωγής Ι) α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


602. Αυτοσχέδιες κατασκευές μουσικών οργάνων (προηγούμενος τίτλος: Κατασκευές μουσικών οργάνων) (εργαστηριακό) β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


605. Κατασκευές μουσικών οργάνων και μουσικά ιδιώματα Ι, σεμινάριο (προηγούμενος τίτλος: Κατασκευή μουσικών οργάνων και μουσικά ιδιώματα, εργαστηριακό. Προαπαιτούμενο: «602 Αυτοσχέδιες κατασκευές μουσικών οργάνων») γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) (Τμήμα 30 φοιτητών/τριών)Δεν θα διδαχτεί


606. Κρουστά μουσικά όργανα και ηχογόνες πηγές (εργαστηριακό, συνιστάται οι φοιτητές να έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα: «605. Κατασκευές μουσικών οργάνων και μουσικά ιδιώματα Ι» και 601 «Θεωρίες μουσικής και κινητικής αγωγής») δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


619. Εισαγωγή στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff. (Προηγούμενος τίτλος : «Θεωρίες μουσικής και κινητικής αγωγής ΙΙ») (Προαπαιτούμενο: «601. Θεωρίες μουσικής και κινητικής αγωγής». Τμήμα 30 φοιτητών/ριών ) β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


620. Κατασκευές μουσικών οργάνων και μουσικά ιδιώματα ΙΙ (σεμιναριακό, προαπαιτούμενο: «605 Κατασκευές μουσικών οργάνων και μουσικά ιδιώματα Ι») στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


624. Ιστορικές, πολιτισμικές και παιδαγωγικές διαστάσεις των μουσικών οργάνων α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτει


625. Μουσική, κίνηση, λόγος στην εκπαιδευτική πρακτική ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


626. Παράσταση και ηχητικά περιβάλλοντα: αισθητικές και παιδαγωγικές διαστάσεις στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


627. Ο Χορός στην Εκπαίδευση (Σεμινάριο. Τμήμα 30 φοιτητών/ριών). ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)  Μαθήματα Εικαστικών Τεχνών


607 Διδακτική των εικαστικών τεχνών ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


608. Στοιχεία και τεχνικές των εικαστικών τεχνών (προηγούμενος τίτλος: Εικαστικό εργαστήρι) Εργαστήριο. Συνιστάται οι φοιτητές να έχουν παρακολουθήσει το μάθημα: «610 Ιστορία των εικαστικών τεχνών» (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) γ΄ εξάμηνο  (1 ομάδα 35 φοιτητών) δ΄ εξάμηνο (1 ομάδα 35 φοιτητών) 13


610. Ιστορία των εικαστικών τεχνών β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


618. Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις (προηγούμενος τίτλος Παιδικό ιχνογράφημα) ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


611. Εισαγωγή στο κουκλοθέατρο α΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


614. Σύγχρονες και παραδοσιακές όψεις του θεάτρου σκιών-παιδαγωγικές εφαρμογές β΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


 ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα) 615. Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας με την αξιοποίηση του δράματος και του θεάτρου α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


616. Διδακτική και Παιδαγωγική του Θεάτρου (προηγούμενος τίτλος: Εισαγωγή στους κώδικες του θεάτρου: θεωρία και πράξη) (Σεμινάριο Μέγιστος αριθμός 60 φοιτητές/τριες) η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί


6Κ1. Θεατρικές εφαρμογές και διδακτική της φυσικής Ι (προηγούμενος τίτλος: Θεατρικές εφαρμογές και διδακτική της φυσικής. Συνιστάται οι φοιτητές να έχουν περάσει το μάθημα «502 Οι Φυσικές Επιστήμες στην εκπαίδευση» και ένα μάθημα από την ενότητα της Θεατρικής Έκφρασης) ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μάθημα προσφέρεται μαζί με το 5Κ1, δίνοντας συνολικά 6 δ.μ. (10 π.μ.). Προσφέρει δηλαδή, 3 δ.μ. στην ενότητα 5 και 3 δ.μ. στην ενότητα 6. Η δήλωση πρέπει να γίνει και στις δύο ενότητες.


623. Θέατρο στην εκπαίδευση: Παιδαγωγικές και κοινωνικές παρεμβάσεις γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα)


628. Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα: Επινόηση, σχεδιασμός, εφαρμογή (Σεμιναριακό μάθημα έως 30 φοιτητές/τριες) ζ΄ εξάμηνο Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


629. Θεατροπαιδαγωγικές προσεγγίσεις και εφαρμογές σε εκπαιδευτικό πλαίσιο Ι (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) και 630. Θεατροπαιδαγωγικές προσεγγίσεις και εφαρμογές σε εκπαιδευτικό πλαίσιο ΙΙ (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) δ΄ εξάμηνο

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παραπάνω μαθήματα (629 και 630) είναι εργαστηριακά και διδάσκονται παράλληλα. Οι φοιτητές/ριες πρέπει να τα δηλώσουν και να παρακολουθούν και τα δύο.


631. Εισαγωγή στο θέατρο ως εκπαίδευση α΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)





7. Ενότητα Γλώσσας, Λογοτεχνίας, Ιστορίας


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Γλώσσας, Λογοτεχνίας, Ιστορίας: 12 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από 3 Υποχρεωτικά Μαθήματα (ΥΜ) και ένα μάθημα υποχρεωτικώς επιλεγόμενο.


704. Εισαγωγή στην παιδική λογοτεχνία (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) Α-Λ γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Μ-Ω δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


706. Διδακτική της λογοτεχνίας στην προσχολική εκπαίδευση (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) ε΄ εξάμηνο


707. Ελληνική Ιστορία, 19ος αιώνας (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) γ΄ εξάμηνο


708. Ιστορία της εκπαίδευσης (σεμινάριο έως 30 άτομα) δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5Δεν θα διδαχτεί


709. Γλώσσα, κοινωνία και νόηση (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Α-Λ: α΄ εξάμηνο, Β. Τσάκωνα Μ-Ω: β΄ εξάμηνο


710. Γραπτός λόγος, κοινωνία και νόηση στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


711. Ελληνική Ιστορία 20ος αι. (σεμινάριο έως 30 άτομα) ζ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)Δεν θα διδαχτεί



714. Διγλωσσία και εκπαίδευση δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


716. H Ιδεολογία στην Παιδική Λογοτεχνία η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


718. Παιδική λογοτεχνία: θεωρητικές προσεγγίσεις (σεμιναριακό) ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Το μάθημα απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές/ριες ε’ εξαμήνου Δεν θα διδαχτεί


719. Γλώσσα και σκέψη η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Το μάθημα προσφέρεται αποκλειστικά σε φοιτητές/ριες η΄ εξαμήνου


720. Ιστορία και εικονογραφημένο βιβλίο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Σεμιναριακό, ομάδα 30 φοιτητών/ριών η΄ εξάμηνοΔεν θα διδαχτεί


721.Γλώσσα και εκπαίδευση δ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


722.Κοινωνιογλωσσολογία γ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


723. Κειμενογλωσσολογία στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


724. Θέματα γλωσσικής πολιτικής στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)



8. Ενότητα Ξένης Γλώσσας


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα της Ξένης Γλώσσας: 6 Διδακτικές Μονάδες. Οι μονάδες καλύπτονται και από την προβλεπόμενη αναγνώριση ξενόγλωσσων τίτλων σπουδών τους οποίους οι φοιτητές πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία του Τμήματος. [Σημ: οι φοιτητές που έχουν ξενόγλωσσο τίτλο σπουδών άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου C2) αποκτούν τις 6 δ.μ. χωρίς καμία άλλη υποχρέωση. Οι φοιτητές που έχουν αποκτήσει 4 δ.μ. με την αναγνώριση ξενόγλωσσου τίτλου σπουδών πολύ καλής γνώσης (επιπέδου C1) ή καλής γνώσης (επιπέδου B2) της αγγλικής γλώσσας, έχουν την υποχρέωση της επιτυχούς παρακολούθησης του μαθήματος με κωδ. 804].


801. Αγγλική γλώσσα Ι (το μάθημα απευθύνεται στους φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν καθόλου γνώση της αγγλικής γλώσσας και δεν προσφέρει δ.μ.) Χειμερινό εξάμηνο (0 δ.μ.) 


802. Αγγλική γλώσσα ΙΙ Χειμερινό εξάμηνο: κλιμάκιο Α-Λ Εαρινό εξάμηνο κλιμάκιο Μ-Ω (2 Δ.Μ. ή 2 Π.Μ.) 


803. Επιστημονική ορολογία και κείμενα Ι Χειμερινό εξάμηνο (2 Δ.Μ. ή 4 Π.Μ.) 


804. Επιστημονική ορολογία και κείμενα ΙΙ Εαρινό εξάμηνο 2 κλιμάκια Α-Λ και Μ-Ω (2 Δ.Μ. ή 4 Π.Μ.) Προτείνεται να έχει προηγηθεί το μάθημα «803 Επιστημονική ορολογία και κείμενα Ι».


 

9. Ενότητα Πρακτικών Ασκήσεων στην Εκπαίδευση και την Έρευνα


Για απόκτηση πτυχίου οι φοιτητές/ τριες υποχρεούνται να συγκεντρώσουν από την ενότητα των Πρακτικών Ασκήσεων στην Εκπαίδευση και την Έρευνα: 35 Διδακτικές Μονάδες (ΔΜ) από 5 Υποχρεωτικά Μαθήματα (ΥΜ).


906. Παρατήρηση στο νηπιαγωγείο –Ανάλυση και κατανόηση του πλαισίου της τάξης (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) γ΄ ή δ΄ εξάμηνο


901. Εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί και παιδαγωγικές πρακτικές στο νηπιαγωγείο (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, προηγούμενος τίτλος: Παιδαγωγική της διδασκαλίας Ι-Εφαρμοσμένη παιδαγωγική) ε΄ / στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8) Χειμερινό (ε΄)  Εαρινό (στ΄) εξάμηνο:


902. Σχεδιασμός οργάνωση και διαχείριση περιβαλλόντων μάθησης για τις μικρές ηλικίες (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, προηγούμενος τίτλος: Παιδαγωγική της διδασκαλίας ΙΙ-Εφαρμοσμένη παιδαγωγική) ε΄/ στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.


Υπο-ενότητα μαθημάτων: Πρακτική άσκηση: Γνωστικά αντικείμενα και Διδακτικές προσεγγίσεις (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) Η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


Στο Πρόγραμμα Σπουδών και στην ενότητα των Πρακτικών Ασκήσεων λειτουργεί η συγκεκριμένη υπο-ενότητα μαθημάτων από τα οποία οι φοιτητές/τριες του τετάρτου έτους θα πρέπει να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν ένα. Τα μαθήματα προσφέρονται από διαφορετικούς διδάσκοντες σε χωριστά τμήματα και σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών ανά μάθημα. Η κατανομή των φοιτητών/ριών στα μαθήματα γίνεται στην αρχή του εξαμήνου με κοινή διαδικασία.

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο αυτής της υποενότητας είναι:


93Α. Μετανάστες, μειονότητες και εκπαίδευση: ταυτότητες και κοινωνικές ιεραρχήσεις η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8) ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα).

93Β. Μουσική και κινητική αγωγή στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία: πρακτικές εφαρμογές (Προαπαιτούμενο: «601. Θεωρίες μουσικής και κινητικής αγωγής») ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα). η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


93Γ. Ενταξιακές εκπαιδευτικές πρακτικές η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


93Δ. Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8) 


93Ζ. Πρακτικές ασκήσεις στην περιβαλλοντική εκπαίδευση/ Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη (θεωρητικό και πρακτικό/ φροντιστήριο) Προαπαιτούμενο: «112. Εισαγωγή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση/ Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη» η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα). Ε. Φλογαΐτη (συνεργάτρια : Έ.Ναούμ)Δεν θα διδαχτεί


93Η. Διδασκαλία σχεδίου στην προσχολική ηλικία (Μετονομασία του «Εικαστικό Εργαστήριο Ι και ΙΙ») (Προαπαιτούμενο: «618 Παιδικό σχέδιο: σύγχρονες προσεγγίσεις») η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα).


93Θ. Παιδί και παιχνίδι στο νηπιαγωγείο η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


93Ι. Κουκλοθέατρο και αυτοσχεδιασμοί-Πρακτική άσκηση η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


 ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα)

Δεν θα διδαχτεί


93Κ. Διδακτική Φυσικών Επιστημών η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα). Το μάθημα προσφέρεται σε 2 τμήματα 


93Λ. Υλικά και δραστηριότητες διδασκαλίας μαθηματικών ΙΙ η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8) Α. Ζαγοριανάκος 


93M. Θεωρία και πράξη της αξιολόγησης: εναλλακτικές μορφές στην εκπαίδευση η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)Δεν θα διδαχτεί


93Ν. ΤΠΕ και Εκπαιδευτική Πράξη: Θεωρητικές και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις Προαπαιτούμενο μάθημα: είτε το 519. Ψηφιακά Μαθησιακά Αντικείμενα για την Προσχολική Εκπαίδευση: σχεδιασμός, ανάπτυξη, και αξιολόγηση είτε το 506. Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8) 


93Ξ. Θεατροπαιδαγωγικές πρακτικές στο νηπιαγωγείο. η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8) Π. Γιαννούλη


ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι φοιτητές/τριες παρακολουθούν 4 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (2 δίωρα) 93Ο. Μουσείο και Σχολείο: μουσειοπαιδαγωγικές πρακτικές η΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 7, Π.Μ.: 8)


10. Θεματικές εβδομάδες (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) ε΄ / στ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


Από τις Θεματικές Εβδομάδες που προσφέρονται σε αυτή την ενότητα οι φοιτητές θα πρέπει να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν μία. Η κατανομή των φοιτητών/ριών στις Θεματικές Εβδομάδες γίνεται στην αρχή του χειμερινού εξαμήνου με κοινή διαδικασία.


ΘΕ1 Διαπολιτισμική εκπαίδευση στ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΘΕ2. Φύλα, σώμα, ετερότητες στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΘΕ4. Παιδί και Παιχνίδι στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΘΕ6. Κοινωνικές Ανισότητες και Εκπαίδευση στ΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΘΕ7 Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΘΕ8. Οικογένεια ε΄ εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Οι φοιτητές/ριες θα πρέπει να παρακολουθούν ή να έχουν περάσει το σεμινάριο « Κοινωνιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες για την οικογένεια» Δεν θα διδαχτεί


ΘΕ10. Παιδική ηλικία και κοινωνικός έλεγχος στ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


ΘΕ11. Μιλώντας για ζητήματα δημοκρατίας στο σχολείο στ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΘΕ12. Γνώση, Μαθητεία και Μουσικές Πρακτικές στ΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) Δεν θα διδαχτεί


ΘΕ 13. Παιδί και κινηματογράφος ε΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5)


ΘΕ 14. Το αειφόρο σχολείο ε΄εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


ΘΕ15. Σύγχρονες τάσεις στο ελληνικό κουκλοθέατρο. Μια άτυπη μορφή εκπαίδευσης; ε ́εξάμηνο (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.: 5) 


11. Προαιρετική Πτυχιακή Εργασία (Δ.Μ.: 12, Π.Μ.:20) Απαιτείται οι φοιτητές/τριες να έχουν περάσει αριθμό μαθημάτων που αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 100 Δ.Μ. ή 170 Π.Μ.

12. Προαιρετικό ένα (1) μάθημα από άλλο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δ.Μ.: 3 Π.Μ.: 5)


13. Άλλη ξένη γλώσσα (Δ.Μ.: 3, Π.Μ.:5)



ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ


Στο ΤΕΑΠΗ λειτουργούν τέσσερα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) κάποια από τα οποία σε συνεργασία με άλλα Τμήματα και Πανεπιστήμια.

  • Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία με τίτλο «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» (Education and Human Rights) 
  • Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδική Αγωγή»
  • Διιδρυματικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση»
  • Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία»


 

ordering abortion pills to be shipped to house order abortion pill online abortion pill buy online
ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill where can i get the abortion pill online
women who cheated online read
how to catch a cheat cheat on my wife online
redirect read here open
click here wife cheated how to know if wife has cheated
affairs with married men women who like to cheat go
cheater all wives cheat i dream my husband cheated on me
how to cheat with a married woman women affairs women who cheat on husbands
women love to cheat open online
online affair my wife cheated women will cheat
cheap abortion pill how much is abortion pregnancy in weeks
hiv aids organizations site where to get hiv test
how to cheat on wife when your husband cheats how to know if wife has cheated
is it my fault my husband cheated my husband cheated on me what do i do i cheated on my husband and never told him
i think my boyfriend cheated on me my boyfriend cheats would my boyfriend cheat
i cheated on my wife now what read what to do when your wife cheated on you
my husband cheated crossbordercapital.com why do wifes cheat
dating for married boomasontennis.com why do wife cheat
cipro 500mg twice a day http://ciprofloxacin500mgantibiotics.com ciprofloxacin use
viagra manufacturer coupon 2015 viagra.com coupons pharmacy discount coupon
viagra free sample coupons gallaghermalpractice.com free prescription cards discount
pet prescription discount card go viagra coupons online
drug coupon card click prescription drugs discount cards
free prescription drug cards viagra sample coupon free coupon for viagra
viagra.com coupon read prescription coupons
discount coupons for viagra interview-questions.sumedh.in discount coupon for viagra
discount drug coupon 1world2go.com coupons prescriptions
abortion pill abortion pill abortion pill
abortion surgery click abortion pill costs
coupons for cialis printable sentencingguidelines.co.uk free prescription drug cards
metformin metformin metformin
acheter viagra pas cher en acheter viagra pas cher en acheter viagra pas cher en
cialis mode cialis mode cialis mode
discount coupon for cialis open discount coupon for cialis
cialis sans ordonnance cialis 10mg cialis effet
ciprofloxacin link ciprofloxacin wiki
sulfasalazine sigma sharpfellows.com sulfasalazine monitoring
jasmine tookes go jasminelle
amlodipine thepoliticalsword.com amlodipine 10 mg
ventolin aerosol ventolin ventolin jarabe
motilium 10 driverblog.suddath.com motilium posologia
prescription transfer coupon click prescriptions coupons
rhoads pharmacy coupons open discount prescription coupons
coupon cialis cialis manufacturer coupon 2016 cialis coupon codes
cymbalta engorda cymbalta duloxetina cymbalta duloxetina
coupon discount abortion clinics chicago abortion clinics near me
trialect opinion trialect opinion trialect
amoxicillin nedir amoxicillin 500 mg amoxicilline
carvedilol side effects carvedilol dosing carvedilol 3.125 mg
cialis free coupon cialis coupon free discount coupon for cialis
cialis sample coupon coupon for free cialis cialis coupons online
free abortion pill abortion procedure abortion pill side effects
cialis.com coupons coupon cialis discount coupons for cialis
early abortion pill options how much is an abortion pill abortion procedure
voltaren gel voltaren 75 voltaren
partial birth abortion pros and cons of abortion abortion pill cost
trialect fellowship trialect fellowship trialect opinion
abortion pill costs aegdr.org against abortion pill
side effects of abortion pill abortion pill recovery abortion pill rights
voltaren patch zygonie.com voltaren ampul
coupons for prescription drugs cialis coupons and discounts cialis coupon
costs of abortion pill abraham.thesharpsystem.com abortion pill cost without insurance
lamisil crema precio crownlimos.ca lamisil comprimidos
lilly coupons for cialis 2015 cialis coupon prescription coupon card
non surgical abortion pill rubinetteriemariani.it types of abortion pill
coupon for cialis discount coupon for cialis discount prescriptions coupons
new prescription coupons prescriptions coupons prescription discount coupon
abortion pill online abortion pill the cost of abortion
cialis coupon free lilly cialis coupons cialis free coupon
coupon for prescriptions slb-coaching.com coupons for prescriptions
fractional dilation and curettage amres.nl how can you terminate a pregnancy
printable coupons for cialis cialis coupons printable new prescription coupon
cialis trial coupon transfer prescription coupon cialis coupons and discounts
discount prescription coupons 2015 cialis coupon prescription coupons
2nd trimester abortion pill medical abortion cost methods of abortion pill
coupon for free cialis lilly cialis coupons prescription discount coupons
types of abortion pill ambito20.it abortion pill definition
abortion pill services abloomaccessories.com how much do abortion pill cost
abortion pill is wrong partial birth abortion misoprostol abortion

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Νηπιαγωγών χορηγούν αντίστοιχο πτυχίο. Οι Νηπιαγωγοί με εφόδιο το πτυχίο τους μπορούν να εργαστούν σε Νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά, σε παιδικούς σταθμούς (δημόσιους, δημοτικούς, ιδιωτικούς, οργανισμών και ιδρυμάτων), σε Ιδρύματα, φροντίδας, απασχόλησης και περίθαλψης του παιδιού, σε τμήματα προσχολικής ηλικίας των Κέντρων Νεότητας, σε νοσοκομεία παίδων, σε χώρους ψυχαγωγίας για το παιδί, ως παιδαγωγοί σε φορείς και οργανισμούς που ασχολούνται με το παιδί αυτής της ηλικίας. κ.ά.

 

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Προβληματική είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας για τους Νηπιαγωγούς και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες.Όλοι οι πτυχιούχοι των λεγόμενων "καθηγητικών σχολών", μπορούν να εργαστούν στη δημόσια και ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αναλογία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας. Από το έτος 2003 οι διορισμοί εκπαιδευτικών θα γίνονται αποκλειστικά από τους πίνακες που θα καταρτίζονται ύστερα από διαγωνισμό.

Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό θα κατατάσσονται κατά τη σειρά της βαθμολογίας τους σε πίνακες επιτυχίας. Από τους πίνακες αυτούς θα γίνονται οι διορισμοί στα σχολεία κατά την απόλυτη σειρά των υποψηφίων και με βάση τις δηλούμενες προτιμήσεις τους, λαμβανομένης υπόψη και της τυχόν προϋπηρεσίας που υπάρχει στον δημόσιο τομέα . Επιτυχόντες θα θεωρούνται εκείνοι των οποίων ο βαθμός σε κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε ποσοστό τουλάχιστον 60% της προβλεπόμενης ανώτατης βαθμολογίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος πτυχιούχος μέρος στο διαγωνισμό, από το 2003 και μετά είναι η απόκτηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Ικανότητας (Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο ακριβής τρόπος απόκτησής του.

Προβλέπεται η παρακολούθηση ειδικών προγραμμάων 2 εξαμήνων, που θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν από τα Πανεπιστήμια). Δεν υποχρεώνονται να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Ικανότητας οι Πτυχιούχοι των Τμημάτων Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και οι Πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης. Προβλέπεται επέκταση και ενίσχυση της προσχολικής αγωγής τόσο από το κράτος όσο και από μη κρατικούς φορείς. Επομένως, το μέλλον για τους Νηπιαγωγούς διαγράφεται ενθαρρυντικό.

cytotec abortion open abortion pill online purchase
how to cheat with a married woman women who cheated redirect
women who cheat why women cheat on their husbands reasons why women cheat on their husbands
go redirect pregnancy termination options
women who cheat on their husband how to cheat on my husband my wife emotionally cheated on me
symptoms of chlamydia in throat signs of chlamydia in women chlamydia test
cheap abortion pill abortion by pill pregnancy in weeks
gay hiv dating worlds aids day how is hiv/aids transmitted
abortion at 5 months abortion video abortion clinics in austin tx
i think my boyfriend cheated on me i think my boyfriend cheated on me would my boyfriend cheat
why do girlfriends cheat site my ex girlfriend cheated on me
wife cheaters site how to cheat wife
adult interactive stories blog.icuracao.net interactive adult stories
dating a married woman go why married men cheat
cheaters go marriage affairs
how abortions are performed click why abortion is wrong
abortion clinics in greensboro nc spontaneous abortion what is the latest you can have an abortion
abortion pill ru486 abortion pill abortion atlanta
free drug coupons go rx prescription coupons
cialis savings and coupons prescription drug card cialis coupons free
proscar pill renova tube prednisolone 10mg
free prescription drug discount card site viagra coupon card
viagra coupons 2016 allied.edu viagra coupon codes
bystolic copay savings card generic name for bystolic bystolic
cialis.com coupon survivingediscovery.com free prescription cards discount
abortion clinics in houston bartsha.cz abortion clinics in los angeles
cialis dosage patton cialis dosage for
cialis generic cialis generic cialis generic
prescription discount coupons sporturfintl.com canada drug pharmacy coupon
prescription discount coupons codesamples.in free cialis coupon 2016
coupons for cialis 2016 prescription drug discount cards prescription drugs coupon
aida angebote site aida club
cordarone instruks cordarone bolus cordarone bolus
cymbalta duloxetin mdwguide.com cymbalta 30mg
kamagra wirkung kamagra jelly kamagra 100
amoxicillin wiki site amoxicillin wiki
nexium is-aber.net nexium 20
kamagra bestellen jaysmith.us kamagra shop
canesten gyno tablet canesten gyno etos canesten creme
memantine mylan ski-club-auringen.de memantine actavis
allosaurus cwblog.centralworld.co.th allotment
prescription coupon card read coupons for prescription drugs
duspatal 200mg duspatal vrij verkrijgbaar duspatal 200mg
amoxicillin 1000 mg adlerhohenems.com amoxicillin endikasyonlar
coupons for cialis 2016 cialis 2015 coupon prescription coupon card
where to get an abortion pill for abortion pill how do abortion pill work
abortion price cost of abortion pill abortion pill alternatives
abortion pill side effects buy abortion pill pros and cons of abortion
loette anticonceptivos topogroup.com loette precio
coupons for cialis printable printable cialis coupon free cialis coupon
cialis.com coupons coupons for cialis printable cialis 2015 coupon
anti abortion facts information about abortion pill buy abortion pill
free cialis coupons spiritocagliese.it cialis coupons and discounts
clomid proviron pct clomid clomid proviron pct
vermox spc vermox prodej vermox sirup
abortion pill pros and cons abortions facts against abortion pill
vermox prodej femchoice.org vermox prodej
voltaren ampul voltaren ampul voltaren
coupons for prescription drugs cialis coupons and discounts cialis coupon
anti abortion pill reasons for abortion pill history of abortion pill
neurontin diskuze neurontin alkohol neurontin cena
lilly cialis coupon klitvejen.dk prescription discount coupons
amoxicillin amoxicilline amoxicillin 500 mg
viagra helyett viagra kamagra cialis viagra cena
price of an abortion pill early abortion pill should abortion pill be legal
abortions cost amazonschools.com methods of abortion pill
duphaston i ovulacija guitar-frets.com duphaston iskustva
prescription coupons supermaxsat.com free cialis coupon 2016
clomid proviron clomid proviron clomid
abortion pill services abortion pill rights first trimester abortion pill
free abortion pill late term abortion pill how much do abortion pill cost
amoxicillin nedir airascatering.com amoxicillin 500 mg
duphaston 10 mg duphaston duphaston iskustva
feldene flas feldene gel feldene precio
how to get an abortion pill teenage abortion pill first trimester abortion pill
free coupon for cialis coupon for prescription cialis free sample coupons
vermox tablete doziranje vermox tablete doziranje vermox bez recepta
amoxicillin 1000 mg amoxicilline amoxicillin 500 mg
coupon for prescriptions coupons for prescription medications coupons for prescriptions
cialis trial coupon coupons for prescription drugs cialis coupons and discounts
discount prescription coupons 2015 cialis coupon prescription coupons
neurontin 100 mg neurontin 400 neurontin 100 mg
Προοπτικές Αντιστοίχου Επαγγέλματος
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
Αξιολογείστε το αντίστοιχο επάγγελμα
Ειδικά μαθήματα 
(Δεν απαιτεί ειδικά μαθήματα)
Βάση Τμήματος

15340 μόρια

Αξιολογείστε το Τμήμα
Γράψτε το σχόλιο σας!
Άλλες Σχολές
Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012
Επαγγέλματα και Προοπτικές ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠ. ΠΡΟΣΧΟΛ. ΗΛΙΚΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ - ΑΙΓΑΙΟΥ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ- ΚΡΗΤΗΣ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Στην ουρά για μία θέση οι νηπιαγωγοί
 

Πέρυσι οι βάσεις υποχώρησαν από 925 έως 1.980 μόρια

Η σημαντική υποχώρηση των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα Νηπιαγωγών και Προσχολικής Αγωγής τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είναι τυχαία, καθώς οι προσλήψεις στη δημόσια εκπαίδευση μειώνονται χρόνο με τον χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια οι θέσεις που δόθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση ήταν πολύ λιγότερες συγκριτικά με όσους συμμετείχαν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Τα τελευταία χρόνια οι θέσεις που δόθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση ήταν πολύ λιγότερες συγκριτικά με όσους συμμετείχαν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Οι χαμηλές προσδοκίες για διορισμό που έχουν οι υποψήφιοι των 9 σχολών Νηπιαγωγών και Προσχολικής Αγωγής έχουν ρίξει αισθητά τις πρώτες προτιμήσεις, με αποτέλεσμα οι βάσεις να έχουν κατρακυλήσει στα επίπεδα παλαιοτέρων ετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την περσινή χρονιά, οι βάσεις εισαγωγής υποχώρησαν από 925 έως 1.980 μόρια, ενώ την τελευταία διετία κατρακύλησαν από 1.152 έως 2.744 μόρια.

Οι νηπιαγωγοί που περιμένουν στην... ουρά για τον διορισμό τους είναι χιλιάδες, καθώς τα τελευταία χρόνια οι θέσεις που δόθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση ήταν πολύ λιγότερες συγκριτικά με όσους συμμετείχαν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον διαγωνισμό του 2007, συμμετείχαν 6.757 υποψήφιοι, ενώ οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί ήταν 960.

Στην ουρά για μία θέση οι νηπιαγωγοί

Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα, η αναλογία υποψηφίων/θέσεων ήταν ακόμη χειρότερη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν σχεδόν 7.500 και οι διαθέσιμες θέσεις ήταν μόλις 600 (αναλογία 1/12).

Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι αδιόριστοι νηπιαγωγοί υπολογίζονται σε 15.000, καθώς για πολλά χρόνια που είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για διορισμούς, η ετήσια εκροή αποφοίτων ήταν περίπου 800 με 900 άτομα.

Αναφορικά με τις βάσεις εισαγωγής, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε πέρυσι στο τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Θράκης (Αλεξανδρούπολη). Η βάση από τα 16.078 μόρια κατρακύλησε στα 14.098, σημειώνοντας πτώση της τάξεως των 1.980 μορίων. Στα ίδια επίπεδα (-1.970 μόρια) ήταν η πτώση για το Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ενώ στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στη Φλώρινα η βάση από τα 16.064 μόρια έπεσε πέρυσι στα 14.159.

Όσον αφορά στην υψηλότερη βάση εισαγωγής, σημειώθηκε στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Αθήνας, με τη βάση να φτάνει τα 16.644 μόρια. Και εδώ όμως σημειώθηκε σημαντική πτώση σε σχέση με το 2010 που έφτασε τα 925 μόρια. Η δεύτερη κατά σειρά υψηλότερη βάση, καταγράφηκε στη Σχολή Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (16.481 μόρια).

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ

Πρόκειται για ένα πολύ υπεύθυνο και απαιτητικό επάγγελμα, καθώς ο νηπιαγωγός -μετά τους γονείς- είναι το βασικό πρόσωπο που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Οι εργασιακές συνθήκες του νηπιαγωγού είναι ικανοποιητικές, ενώ στα «συν» του επαγγέλματος είναι και ο μικρός χρόνος εργασίας κατά τη διάρκεια του έτους.

Στα «μείον» δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί το άγχος του νηπιαγωγού, καθώς έχει την ευθύνη φύλαξης και παρακολούθησης πολλών νηπίων ταυτόχρονα.

Οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων
Οι απόφοιτοι των Παιδαγωγικών τμημάτων Νηπιαγωγών έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα μπορούν να προσληφθούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε δημόσια νηπιαγωγεία, αφού έχουν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Επίσης, οι νηπιαγωγοί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια ίδρυσης δικού τους νηπιαγωγείου ή παιδικού σταθμού.

Όσον αφορά στους αποφοίτους Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μπορούν να απασχοληθούν σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, σε ιδρύματα φροντίδας για τα παιδιά, ως παιδαγωγοί σε σχετικούς φορείς και οργανισμούς, σε παιδικές κατασκηνώσεις κ.ά.

Οι απόφοιτοι του Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης μπορούν από την πλευρά τους να εργαστούν σε μια μεγάλη ποικιλία κοινωνικών θεσμών και ιδρυμάτων, όπως:

Δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, νηπιαγωγεία ειδικής αγωγής και κέντρα ένταξης ατόμων με ειδικές ανάγκες, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία παίδων, παιδικές κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία (τμήματα φύλαξης - απασχόλησης παιδιών), παιδικά μουσεία, εκδοτικούς οίκους για συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για παραγωγή παιδικών εκπομπών, σε παιδικά χωριά SOS, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ.

«Ανάγκη για ένα οργανωμένο σχέδιο»
Για κατάρρευση του Νηπιαγωγείου που είναι το «θεμέλιο» της εκπαίδευσης, κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών και ζητά ένα οργανωμένο σχέδιο ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η σημαντική αυτή βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Οι νηπιαγωγοί χαρακτηρίζουν τον νόμο για την υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ανενεργό και πηγή πολλών προβλημάτων, καθώς χιλιάδες παιδιά δεν φοίτησαν στα νηπιαγωγεία

Όσον αφορά στο ωράριό τους υπογραμμίζουν ότι, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Συντονιστικού Νηπιαγωγών και τις συνεχείς πιέσεις προς αρμόδιους φορείς του ΥΠΔΒΜΘ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη νομοθέτηση ωραρίου Νηπιαγωγών, το οποίο να είναι σύμφωνο με αυτό που ισχύει στην υπόλοιπη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως υποστηρίζουν λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που επικρατούν στο Νηπιαγωγείο, οι νηπιαγωγοί είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, αλλά και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος (καθημερινή εφημερία) και κατά τη διάρκεια προσέλευσης και αναχώρησης των νηπίων.

Άρα ο συνολικός διδακτικός χρόνος αρχίζει να λογίζεται από την ώρα προσέλευσης των νηπίων, εκτείνεται και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και τελειώνει με τη λήξη του χρόνου αποχώρησης των νηπίων. Η διδακτική ώρα διαρκεί 45 λεπτά της ώρας, όπως δηλ. ισχύει και για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Οι προϊσταμένες που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ποικίλα καθήκοντα (εκπαιδευτικά, διοικητικά οικονομικά και οργανωτικά), οφείλουν να έχουν μειωμένο διδακτικό ωράριο, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Οι νηπιαγωγοί κάνουν αναφορά και στην ελλειμματική επιμόρφωση τονίζοντας ότι η υπολειτουργία, σχεδόν κατάργηση των Διδασκαλείων που παρείχαν πολύ σημαντική διετή επιμόρφωση, αποτελεί σοβαρή απώλεια για τους εκπαιδευτικούς. Η επιμόρφωση αυτού του τύπου έδινε τη δυνατότητα επαφής του πολύτιμου κεφαλαίου, που είναι η πολύχρονη «πείρα από την τάξη» με τη σύγχρονη γνώση.

Τι προσφέρουν οι σπουδές στον κλάδο
Το παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής εκπαίδευσης έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει τις παιδαγωγικές επιστήμες με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα. Επίσης παρέχει στον πτυχιούχο τα απαραίτητα εφόδια τα οποία θα του εξασφαλίσουν άρτια κατάρτιση στην επιστημονική και επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Τα παιδαγωγικά τμήματα Νηπιαγωγών καλλιεργούν και προάγουν τις παιδαγωγικές επιστήμες με την ακαδημαϊκή και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα. Ακόμη, παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια στους πτυχιούχους για την εξασφάλιση της επιστημονικής και επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Επισημαίνεται ότι η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης: οχτώ (8) εξάμηνα, ενώ σε ορισμένα τμήματα, όπως αυτό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λειτουργεί Πειραματικό Νηπιαγωγείο. Στην προκειμένη περίπτωση, η διοίκηση του ιδρύματος, εκτιμώντας τις ανάγκες των φοιτητών για έρευνα αλλά και πρακτική άσκηση των φοιτητών και σε συνδυασμό με τις γενικότερες ανάγκες της εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή, ιδρύθηκε Πειραματικό Νηπιαγωγείο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το πειραματικό νηπιαγωγείο λειτούργησε από το ακαδημαϊκό έτος 1992-93 και στεγάζεται στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Ρόδο, ο αριθμός των υποχρεωτικών μαθημάτων περιορίζεται στον ελάχιστο δυνατό (με σκοπό να αποκλειστεί η εξάρτηση των διδασκομένων από συγκεκριμένους/ες διδάσκοντες/ουσες). Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα περισσότερων, αλλά ισότιμων ως προς το αποτέλεσμα, συνθέσεων, που ανταποκρίνονται στις ατομικές κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των φοιτητών/τριών. Δηλαδή, φοιτήτριες και φοιτητές μπορούν να φτιάξουν το ατομικό τους Πρόγραμμα Σπουδών στα πλαίσια γενικών κατευθύνσεων. Στα πλαίσια αυτά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον θεσμό της «μάθησης μέσα από την έρευνα».

Καθώς έχει μεγαλύτερη σημασία «η γνώση των τρόπων πρόσβασης στη γνώση» κι όχι η κατανάλωση «καθιερωμένων» γνώσεων, παρέχεται η δυνατότητα, ώστε ένα μέρος των σπουδών να γίνει μέσα από ειδικά σχεδιασμένα, χρονικά περιορισμένα ερευνητικά προγράμματα. Διερευνώντας πραγματικά προβλήματα, σε άμεση επαφή με τους/τις διδάσκοντες/ουσες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μαθαίνουν τα σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα επιστημονικά «δεδομένα», τις δυνατές επιστημονικές προσεγγίσεις και τις κατάλληλες ερευνητικές μεθόδους, αποκτώντας, έτσι, τόσο γνώσεις όσο και ικανότητα κριτικής σκέψης.

Το Τμήμα είναι υποχρεωμένο να φροντίζει, ώστε να παρέχεται ουσιαστικά η δυνατότητα διαμόρφωσης ατομικού προγράμματος σπουδών και μάθησης μέσα από την έρευνα. Για τον σκοπό αυτό, οι διδάσκοντες υποχρεώνονται να συμμετέχουν στον σχεδιασμό, με τη διεξαγωγή τέτοιων προγραμμάτων έρευνας, και το Πανεπιστήμιο οφείλει να παρέχει την αναγκαία υλική υποδομή και οποιουδήποτε είδους κάλυψη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Πηγή ethnos.gr

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ
ΕΤΟΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΣΥΜ/ΝΤΕΣ
ΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΑΛΟΓΙΑ
2007
7.670
6.757
88,1
960
1:07
2009
8.193
7.493
91,3
600
1:12

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΒΑΣΕΙΣ 2011
ΒΑΣΕΙΣ 2010
ΔΙΑΦΟΡΑ
Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης
16.481
17.650
-1.169
Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Αθήνας
16.644
17.569
-925
Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδ. Αιγαίου (Ρόδος)
13.704
15.530
-1.826
Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Βόλος)
14.950
16.920
-1.970
Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Ρέθυμνο)
14.558
15.970
-1.412
Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πάτρα)
14.896
16.554
-1.658
Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων
14.760
16.506
-1.746
Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Δ. Μακεδονίας (Φλώρινα)
14.159
16.064
-1.905
Εκπαίδευσης στην Προσχολική ΗλικίαΘράκης (Αλεξανδρούπολη)
14.098
16.078
-1.980
ordering abortion pills to be shipped to house order abortion pill where can i get the abortion pill online
most women cheat what makes husbands cheat wives that cheat
go link click
viagra vs cialis real life comparisons generic viagra sales click here
generic mexico pharmacy viagra open link
cheater click i dream my husband cheated on me
how to cheat with a married woman women affairs women who cheat on husbands
go abortion in canada read here
cipro 500mg twice a day cipro 500mg tab ciprofloxacin use
viagra free sample coupons gallaghermalpractice.com free prescription cards discount
free prescription cards read free prescription drug cards
late term abortions abortion risks abortion clinics in san diego
metformin metformin metformin
cheap abortion pill facts on abortion pill price of an abortion pill
get free voucher amres.nl strattera discounts
2nd trimester abortion pill medical abortion cost methods of abortion pill
prescription coupon free prescription discount cards coupon for cialis

Σχόλια ( 5 )
Υποβλήθηκε πριν από 4034 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Μαρα καρα Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Σχόλια (0)

 Γεια σας!

εδωσα φετος πανελληνιες και πιθανοτατα περναω στο τμημα προσχολικης εκπαιδευσης η στο δημοτικης εκπαιδευσης.Εχω ακουστα οτι μεσα απο το πανεπιστημιο δινεται η ευκαρια στους μαθητες να δουλεψουν ισχυει κατι τετοιο?

Σας ευχαριστω πολυ 

Υποβλήθηκε πριν από 2063 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Collapse]
maria Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Σχόλια (1)
 edina fetos panellhnies kai evgala 12.365 uparxoun pi8anotites na perasw st tmhma nhpiagwgwn stn flwrina ??
Υποβλήθηκε πριν από 2815 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
maria Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Σχόλια (0)
 mporei n m apanthsei kapoios ?
medical abortion procedure site illegal abortion
how could my husband cheated on me scottdangelo.com i told my husband i cheated
Υποβλήθηκε πριν από 2814 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Collapse]
- - Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Σχόλια (1)

 Γεια σας 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να μου πείτε στατιστικά στοιχεία για τις μεταγραφές στη σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας. Γνωρίζω ότι ο νόμος είναι ακόμα σε διαβούλευση. Η περίπτωση που με αφορά είναι λόγω αδελφού που σπουδάζει στην Αθήνα.

Σας ευχαριστώ. 

Υποβλήθηκε πριν από 2824 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Σχόλια (0)

 Στο παραπάνω άρθρο, περι μεταγραφών,  ξέχασα να βάλω το όνομά μου Νικολάου Αλέξανδρος

progesterone progesterone progesterone
Υποβλήθηκε πριν από 2822 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Δεσποινα . Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Σχόλια (0)
 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ , ειμαι φοιτητρια του παιδαγωγικου τμηματος νηπιαγωγων . Σκεφτομαι πολυ εντονα το ενδεχομενο να κανω το 10%  του χρονου ( αν γινει ) για το δημοτικης εκπαιδευσης . Οι περισσοτεροι , βεβαια μου λενε οτι το τμημα νηπιαγωγων στην προκειμενη κατασταση εχει λιγο περισσοτερες προοπτικες . Θα με ενδιεφερε πολυ η γνωμη σας !
ordering abortion pills to be shipped to house link abortion pill online purchase
ordering abortion pills to be shipped to house link where can i get the abortion pill online
cytotec abortion open abortion pill online purchase
women who cheated online read
open under arm viagra read here
website how taking viagra works viagra superactive canadian
affairs with married men what makes married men cheat go
go redirect pregnancy termination options
Υποβλήθηκε πριν από 3076 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
κατερινα Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Σχόλια (0)

πες τε μας τι πρόκειται να γίνει με τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς 2012 με 2013 γιατί ακούγονται πολλά και δυσάρεστα. 15-03-2012

 

 

website buy discreet medical viagra viagra superactive canadian
affairs with married men women who like to cheat go
go abortion in canada read here
medical abortion procedure why abortion is wrong illegal abortion
progesterone progesterone progesterone
Υποβλήθηκε πριν από 4021 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Άλλες Σχολές
Share
ανθη στ
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠ. ΠΡΟΣΧΟΛ. ΗΛΙΚΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ - ΑΙΓΑΙΟΥ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ- ΚΡΗΤΗΣ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΕΙ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ-ΤΕΙ
νηπιαγωγος ή κοινωνικη λειτουργος
καλησπερα! σπουδαζω νηπιαγωγος στην πατρα κ θα κανω 10% για νηπιαγωγων αθηνα κ τει κοινωνικης εργασιας...μου αρεσουν κ οι 2 σχολες,προτιμω την νηπιαγωγων περισσοτερο αλλα καταννοω οτι εχω λιγοτερεσ πιθανοτητες να την πετυχω.. θα ηθελα να σας ρωτησω,ποια σχολη απο τισ 2 προσφερει περισσοτερεσ ευκαιριεσ επαγγελματικης αποκαταστασης; αξιζει να συνεχισω τισ σπουδες μου στην πατρα η να γραφτω(εφοσον εισαχθω) στο τει κοινωνικης εργασιας; ευχαριστω εκ των προτερων!
cytotec abortion open abortion pill online purchase
click will my husband cheat again wives cheat
link click married cheat
women who cheat married men cheat reasons why women cheat on their husbands
cheat on my husband blog.123landlord.com women who cheat on their husbands
dating for married why women cheat on their husband wifes who cheat
erotic stories sex stories sex change stories bdsm gay sex stories
viagra prescription coupon free prescription card discount card for prescription drugs
dating site for married people blog.sharepointgeek.nl reasons people cheat
free coupons printable f6finserve.com discount prescriptions
free prescription cards prescription drugs discount cards free prescription drug cards
abortion definition read walk in abortion clinics
amoxicillin endikasyonlar abraham.thesharpsystem.com amoxicillin dermani haqqinda
prescription coupon lilly cialis coupon coupon for cialis

Σχόλια ( 1 )
Υποβλήθηκε πριν από 4295 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Collapse]
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗΣ Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Σχόλια (3)

 Ανθή, όσον αφορά την αποκατάσταση, δεν έχουμε συγκλονιστικές διαφορές ανάμέσα στις δυο επιλογές αφού κατά βάση και οι δυο απευθύνονται κυρίως στο δημόσιο τομέα με παρεμφερείς προοπτικές.

Η πιο σημαντική διαφορά έχει να κάνει, με αυτό καθ' εαυτό το αντικείμενο (στη μια περίπτωση μικρά παιδιά - στην άλλη ενήλικες) και με βάση κυρίως αυτό τον άξονα θα πρέπει να σκεφτείς πως μπορείς να στοχευσεις μελλοντικά σε εξεδικεύσεις του ενός ή του άλλου χώρου, για να μπορέσεις να διεκδικήσεις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Από τα γραφόμενά σου τείνω να ψηφίσω για την περίπτωσή σου υπερ των Νηπιαγωγών.

pill for abortion online abortion pill abortion pills
ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill abortion pill online purchase
ordering abortion pills to be shipped to house go abortion pill buy online
ordering abortion pills to be shipped to house link where can i get the abortion pill online
read women cheat husband website
read website how to catch a cheater
open read here viagra soft how to take
women love to cheat click here online
Υποβλήθηκε πριν από 4294 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  
Μαριαννα Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Σχόλια (0)

 Καλησπέρα, δίνω πανελλήνιες φέτος και έχω ως πρώτη επιλογή τη ψυχολογία. Ή δεύτερη μου επιλογή είναι κοινωνική εργασία στο ΤΕΙ Αθηνας. Έχοντας τελειώσει το τμήμα κοινωνικης εργασίας ,θα μπορούσα ν κάνω μεταπτυχιακό στην ψυχολογία και να ασκησω το επάγγελμα του ψυχολόγου ;

Θα με βοηθούσε ιδιαίτερα η απάντηση σας! 

Υποβλήθηκε πριν από 2338 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Collapse]
Καραποστόλου Κατερίνα Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Σχόλια (1)
 Ενδιαφέρεται η κόρη μου για τη Σχολή Νηπιαγωγών. Δεν μπορώ όμως να βρω πουθενά αν έχει τη δυνατότητα να ιδρύσει η ίδια με άδεια στο δικό της όνομα, Παιδικό σταθμό. Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει υπεύθυνα καθώς και την πηγή στην οποία βασίζεται; Σας ευχαριστώ.
online purchase abortion pill where can i get the abortion pill online pill for abortion online
cytotec abortion abortion pill buy online abortion pill online purchase
redirect why women cheat on their husband dating for married men
how often do women cheat on their husbands online how many women cheat on their husbands
website viagra softgels viagra superactive canadian
link how to sell viagra viagra uk cheap purchase buy
affairs with married men women who like to cheat go
how to cheat with a married woman women cheat husband women who cheat on husbands
women love to cheat when women cheat online
how could my husband cheated on me site i told my husband i cheated
Υποβλήθηκε πριν από 3153 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Κατερίνα Τσακκίρη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Σχόλια (0)

 Αγαπητή Κατερίνα, 

Είμαι κι εγώ φοιτήτρια προσχολικής αγωγής στη Ρόδο. Παιδικό σταθμό μπορεί να ιδρύσει ο οποιοσδήποτε ως επιχειρηματίας αρκεί να έχει μέσα το απαραίτητο προσωπικό. Εφόσον λοιπόν η κορούλα σου ανοίξει με το καλό το δικό της παιδικό θα μπορεί να είναι και στο όνομά της, και να διδάσκει, αλλά και να προσλάβει κι άλλες νηπιαγωγούς γιατί σίγουρα θα χρειαστεί μια βοήθεια ! Ελπίζω να σε βοήθησα αν και ετεροχρονισμένα !   

Υποβλήθηκε πριν από 2855 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Collapse]
ανθη στ Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Σχόλια (1)
Να στε καλα!
pill for abortion online abortion pill abortion pills
online purchase abortion pill click here pill for abortion online
click here women who like to cheat women cheat on their husbands
most women cheat wives that cheat
click here click percent of women that cheat
website viagra softgels viagra superactive canadian
Υποβλήθηκε πριν από 4291 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Collapse]
αιμιλια βαχαροπουλου Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Σχόλια (1)

    

   απο ποιο πεδιο δηλωνεις τει κοινωνικης εργασιας?χρειαζεται να εχεις και την βιολογια εξεταζομενο πανελληνιως ?

cytotec abortion abortion pill abortion pill online purchase
read women cheat husband website
click here women that cheat on their husbands women cheat on their husbands
women who cheat on their husband cheat on wife unfaithful husband
how to catch a cheat cheat on my wife online
open go viagra soft how to take
progesterone progesterone progesterone
Υποβλήθηκε πριν από 3916 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   [Collapse]
μαρια Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Σχόλια (1)
περναω κοινωνικηςδιοικησης θρακης,ομως εβαλα πρωτο στο μηχανογραφικο κοινωνικης εργασιας ηρακλειο λογω αποστασης.εκανα καλα;
online purchase abortion pill where can i get the abortion pill online pill for abortion online
women who cheat on their husband click unfaithful husband
how women cheat married men having affairs link
open under arm viagra read here
go abortion in canada read here
Υποβλήθηκε πριν από 3909 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
     
Αλεξανδροπουλος Φωτιος Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Σχόλια (0)

 Γεια σας ειμαι πτυχιουχος Κοινωνικης Ανθρωπολογιας κι Ιστοριας  κι εντασσομαι στους κοινωνιολογους .Με ενα μεταπτυχιακο στην κοινωνικη εργασια θα μπορώ να εργαστω ως κοινωνικος λειτουργός;

Σε μια τελευταία προκυρηξη εντασσομασταν στο ΠΕ ανθρωπιστικών κι ΟΧΙ  ΠΕ Κοινωνιολογων γιατι δεν έιχα πάρει κατευθυνση. Απόφοιτος  από το 2008 εκτος από ενα κοινωφελεςπρόγραμμα δεν εχω εργαστεί κάπου γιατί δεν έχω με το πτυχίο μου κάποια συγκεκριμένη εξειδικευση.. Με ένα μεταπτυχιακό μπορώ να αποχτήσω και έχετε κατι να μου προτεινετε;

Υποβλήθηκε πριν από 2877 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Page 1 of 4 (7 items)Prev1234Next